Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Bourbon Street Friday night

Distance kørt: 880 km  |  Start: Days Inn, Nashville, Tennesee * Slut: Knights Inn, New Orleans, Louisiana

Der var stadig intet vejr at chase i udsigterne, så vi besluttede os at tage til "The Big Easy" - New Orleans i Louisiana. En næsten 900 km. lang tur som bragte os gennem 4 stater over ca 8 timer. 

Prisniveauet på moteller var generalt rimeligt højt, med mindre at vi skulle bo langt uden for centrum så vi gik lidt på kompromis med kvaliteten og valgte et Knights Inn omkring 8 km. fra The French Quarter. Værelserne var OK, men placeringen lige op til en trailerpark med adskillige suspekte personagers intensive interesse for vores bil, fik os for første gang til at fjerne antenner, udstyr etc. og parkere lige foran receptionen. 

Vi bestilte en taxa til at hente os ved 19:30 tiden og køre os ned i hjertet af The French Quarter - Bourbon Street.Vi blev sat af midt i det hele. Et mylder af glade berusede mennesker, barer, musiksteder og forretninger der solgte souvenirs. Vi startede med at få noget at spise på en fancy restaurant hvor vi fik plads på balkonen med udsigt ned over selve Bourbon Street. Den udsigt har nok kostet 25% mere på regningen end hvis vi sad indenfor :-)

Larmen fra gaden blev fra tid til anden overdøvet af motorcykler med indbyggede højttalere, hvor lydniveuet kunne sammenlignes med en lettende jumbojet. Det var grotesk så højt de kunne - og blev - spillet. Der udspillede sig mange sjove scener på fortovene nedenunder, bl.a. en mand klædt ud som døden, der lige skulle have sig en hotdog ved en hotdog-stand, et par temmeligt berusede kvinder der støttede hinanden, mens de forsøgte at stavre med bare nogenlunde værdighed på 10 cm høje hæle. Det lykkedes ikke særligt godt...  

Et par officerer der i ulastelige stivede hvide landgangsuniformer med et par unge kvinder af tvivlsom profession under armen, blandede sig med turister i shorts og sandaler. Og meget mere der fik en til at trække på smilebåndet.

Vi fik et rigtigt godt måltid mad til en overraskende rimelig pris og så var det tid at opleve Bourbon Street.

Det blev hurtigt klart at 3 personer havde svært ved at forblive sammen, når man ikke var helt enige om hvor man skulle gå hen. Det blev en udfordring at holde øje med hinanden i virvaret af mennesker og de mange klubber, barer og musiksteder.

Set i bakspejlet ville vi nok have gjort hinanden en tjeneste hvis vi havde aftalt at mødes et sted på et tidspunkt og så ellers gået for os selv. 

Jeg må indrømme at Bourbon Street personligt var en skuffelse denne gang. Jeg var der i 1993 og husker den som en hektisk, men dog hyggelig gade hvor musikken var i højsædet. Jazz- og bluesmusik strømmede ud fra næsten hvert værtshus og der var en fantatisk stemning.

Nu stank der af ødelagt kloak, pis og bræk mange steder. Den ene ende var helliget erotiske natklubber og prostituerede gik rundt og reklamerede åbent for deres ydelser. Et andet sted lå en homo natklub med drenge der dansede halvnøgne på bordene. Jazzmusikken, der førhen var New Orleans vartegn, var koncentreret på omkring hundrede meter af Bourbon Street.

Måske skyldes det at jeg er blevet 25 år ældre siden jeg besøgte stedet sidst. Måske er der sket et forfald siden Orkanen Katrina. Men faktum er at magien som jeg husker den var væk... Og hvor er det synd !

Husk at Kristinna også blogger på Stormzone.dk

Har du ris, ros eller kommentarer til denne blog er du velkommen til at skrive en kommentar nedenfor eller lave et indlæg i gæstebogen.

 
Læst 1638 gange
Mere i denne kategori: « 11. maj 2014 17. maj 2014 »