Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

14. maj 2014

Distance kørt: 1005 km  |  Start: Days Inn, Kuttawa, Kentucky * Slut: Days Inn, Louisville, Kentucky

{zhgooglemap:055;Zoom;MapType;Width;Height}

Vi troede vi havde god tid i dag, så vi tog den med ro og kørte fra motellet ved 10-tiden. Dagens setup var i den lave ende, hvad angår supercelle- og tornadopotentiale men vi tager jo som bekendt det som moder natur tilbyder os mens vi er herovre. Vi skulle op på grænsen mellem Kentucky og Ohio, hvor varmfronten stadig spøgte, sammen med instabilitet og en jetstrøm over Ohio. Initiering skulle ske sent om eftermiddagen, så vi havde god tid.

Men nogle gange går tingene ikke som forventet. I dag var vi dog forfulgt af uheld.

For det første har vi pt. ikke et ordentligt vejkort. Vi har bestilt et kort til computeren, Delorm Street Atlas, men det ligger og venter i Norman, Oklahoma. Vi har derfor indtil videre med blandet succes brugt vejkort som er lagt ind som baggrund i radarprogram. For at få så opdaterede kort som muligt opdaterede jeg selv filerne hjemmefra fra nyeste datagrundlag fra 2013. Et temmeligt møjsomligt arbejde som bestod i at downloade kort for hvert county (kommune) og derefter flette dem sammen til en stor fil for hver stat. Jeg lavede kun for de stater jeg forventede at vi skulle chase i, og havde ikke i min vildeste fantasi forestillet at vi skulle op og chase i Kentucky og Ohio. Derfor var vi lidt i problemer idag. Når vi havde internet forbindelse kunne vi bruge Google Maps og sjusse os frem til hvor vi var og skulle hen, men i de allerødeste område havde vi virkeligt udfordringer.

Desuden valgte vi at køre via Cincinatti, en af de største byer i Ohio, i myldretiden. Selvom vi valgte den yderste ringvej, var der meget store trafikale vanskeligheder. Enkelte steder stod trafikken endda helt stille, og det var ekstremt frustrerende at se bygerne skyde i vejret flere hundrede kilometer væk et par timer før forventet, når man vidste man kunne have været oppe hos dem, hvis alt havde klappet. Flere af dem blev severe warned og tornadowarned, og der var en bekræftet tornado på en af dem.

Lessons learned :

  • Hav altid kort over det område der skal chases i, og tag aldrig for givet at man kan bruge Google Maps.
  • Undgå storbyer hvis muligt - selv ringveje - specielt i myldretiden
  • Man har aldrig for god tid...

Konsekvensen var, at da vi endeligt kom forbi Cincinatti var de gode byger forlængst strøget mod nord uden for rækkevidde. Jeg havde egentligt forventet at flere byger som blev dannet længere sydpå efterfølgende, ville udvikle sig lige som de første. Det skete dog ikke. Den byge vi satsede på, udviklede sig ikke og ende som en forkølet undskyldning for en supercelle.

 

Ørene hang derfor lidt, da vi erkendte at slaget var tabt og vendte om igen. Vi var alle skuffede. Vi kørte tilbage mod sydvest og overnattede udenfor Luoisville.

 

Har du ris, ros eller kommentarer til denne blog er du velkommen til at skrive en kommentar nedenfor eller lave et indlæg i gæstebogen.

Læst 1673 gange Senest ændret tirsdag, 09 februar 2021 11:58
Mere i denne kategori: « 15. maj 2014 13. maj 2014 »