mandag, 27 oktober 2014 01:00

Om mig

Bedøm denne artikel
(1 Bedømmelse)


Mit navn er Thomas Dolmer Nielsen, jeg er født i 1965 og er opvokset nord for København. Jeg har interesseret mig for vejr og ekstremt vejr i særdeleshed lige så længe jeg kan huske. I i 70'erne og 80'erne sad jeg med øret klistret til transistorradioen, når speakeren med alvorlig stemme proklamerede, at "...politiet i det meste af landet fraråder al udkørsel..." samtidigt med at snestormene rasede udenfor. Under orkanen 3. december 1999 var jeg som så mange andre til julefrokost, men jeg var nok en af de eneste der valgte at trodse elementerne og spadsere hjem.

Og sådan var det (og er det...) tit; når andre mennesker krøb i ly indendørs måtte jeg ud og mærke vejrets vildskab på min egen krop. Når der var udsendelser om ekstremt og vildt vejr i TV sad jeg foran skærmen og fulgte med. Jeg husker specielt orkanen Andrew, som blev dækket meget intensivt på CNN.

Jeg sætter også pris på naturens skønhed i form af skyformationer og farvespil på himlen. I mine øjne er noget af det smukkeste naturen kan frembringe en solopgang en skyfri, frostklar januarmorgen. Dette oplevede jeg lejlighedsvis fra 1. parket, da jeg som ung knægt tog med min far på isbrydning i Københavns Havn og på Øresund i slutningen af 70'erne og op gennem 80'erne.

Har man først oplevet en morgen på Øresund i 25 graders frost, mens vibrationerne og larmen fra isbryderen forplanter sig op gennem skroget og ens krop, er man solgt... 

Jeg startede på meteorologi-studiet ved Københavns Universitet i 1985 og stoppede 10 år senere - uden eksamen men med en masse oplevelser i rygsækken. Det gav mig også en grundlæggende forståelse for de fysiske processer der er basis for vores vejr, samt en kærlighed til meteorologi i almindelighed. Jeg havde undervejs haft studenterjobs på DMI i diverse afdelinger, og har prøvet så forskellige ting som at opsende vejrballoner, nedtage satellitbilleder og speake vejrudsigter på Kalundborg Langbølge...

Jeg vendte karrieremæssigt 180 grader og kom ind i IT branchen, men har stadig beholdt min brændende interesse for vejret. Jeg er medlem af Dansk Meteorologisk Selskab og The Cloud Appreciation Society, og er formand for Vildtvejrsklubben. Min anden hobby, fotografering, kobles på herlig vis sammen med min vejr-interesse, og udmønter sig i nogle gode stunder ude i naturen og i Photoshop hjemme foran computeren.

Hvis du skulle have behov for at kontakte mig, enten for bestilling af fotos eller for at kommentere indholdet af denne website kan det ske på nedenstående e-mailadresse:

e-mail

Jeg og min medchaser Kristinna Runge tilbyder at holde et foredrag af ca. en times varighed, om vores oplevelser som stormchasere i USA. Vi vil selvfølgeligt vise en masse fotos og actionfyldt video fra vores chases.

 

Kontakt mig på ovenstående mailadresse for nærmere information. Med venlig hilsen Thomas Dolmer Nielsen

 

Læst 3431 gange Senest ændret onsdag, 15 juli 2015 16:18
Mere i denne kategori: Stormchasing 101 »

Joomla! fejlsøgningskonsol

Session

Profilinformation

Hukommelsesforbrug

Database forespørgsler