Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Nashville by night

Distance kørt: 260 km  |  Start: Days Inn, Louisville, Kentucky * Slut: Days Inn, Nashville, Tennessee

{zhgooglemap:xxx}

Efter gårsdagens skuffelse havde vi brug for lidt positiv energi. Og varme og tørvejr.

Vi er jo også i en del af USA hvor der spilles country musik på 75% af radiokanalerne, så hvad var mere natuligt end at sætte kursen mod country musikkens hovedstad og mekka, Nasville, Tennessee. Vejrudsigten stod også på ca. 7 grader højere temperaturer og ikke mindst tørvejr. Jeg må indrømme at jeg ikke mindes at det har været så koldt og regnfuldt herovre tidligere. Den ene nat måtte jeg endda sætte varme på og det er 100% sikkert aldrig sket før.

På ved sydpå ad I-65 i Bowling Green, Kentucky, ser jeg nærmest ud af øjenkrogen et stort skilt med "National Corvette Museum". Der måtte vi da ind. Vi lavede derfor at spontant stop i et par timer og det fortrød vi ikke. Indenfor var den største samling af Chevrolet Corvetter i USA lige fra de første årgange og frem til nu. En fantastisk tribute til disse smukke og klassiske biler.

En gang om ugen bliver der trukket lod om fabriksnye Corvetter. Et lod iopuljen koster $200 og puljen består af 1000 lodder.

Til sidst i udstillingen stod resterne af 8 biler i mere eller mindre ramponeret stand. det viste sig at en del af en ny udstilling i en særlig bygning havde været ude for et specielt naturfænomen, et såkaldt "sinkhole" eller et jordfaldshul som det oversættes med på dansk. Jorden var simpelhen forsvundet i et over 30 meter dybt hul under bygningen. Desværre fald der 8 biler med ned i hullet, og indtil dem der kan reddes bliver bliver restaureret er de en del af denne lidt specielle udstilling. Jordfaldshullet er ved at bliver understøttet og stabiliseret  så den oprindelige udstilling kan genoptages.

Jordfaldshuller er et stigende problem, og man mener at det - og en samtidig stigning i jordskælv - kan være forårsaget af en relativ ny metode til olieudvinding, "Fracking", hvor man pumper vand ned i borehullet under højt tryk.

Vi ankom til Nashville ved 15 tiden. Efter lidt udfordringer med at finde en P-plads gik vi ned i den gamle bydel, The District, hvor hovedparten af spillesteder, pladestudier og western butikker ligger - med Broadway som den største gade.

Allerede på dette tidlige tidspunkt, var musikken igang på de mange musiksteder og musikken lød lokkende ud af de åbne vinduer. Fortovene var pakket med turister, musikere, gadesælgere og lejlighedsvist tiggere og hjemløse.

 

Vi i havde travlt med at finde "Country Music Hall of Fame" som også indeholder med museum. Vi nåede ind ca. 25 minutter i lukketid, så det blev til en meget hurtig rundtur.

Vi tog bagefter ud i forstæderne igen og fandt en Days Inn. Vi slappede af et par timer og tog derefter tilbage til Broadway efter mørkets frembrud. Per ville hellere tage en aften hjemme på værelset så Kristinna og jeg tog en taxa der ind alene. Efter en hurtig gang middag gik vi i retning af musikken. Første band bestod af 3 generationer med en sangerinde, en violin, en bas og en guitar. Fedt at se hvor meget energi de havde og det smitttede. Derefter fulgte 6-7 steder mere og kvaliteten af musik og performance var alle steder høj. 

Når man spiller live i Nashville spiller man kun for det der kommer ind fra publikum i form af drikkepenge. Konkurrencen for at komme til at spille der, er ekstrem høj og kun de bedste får lov. Derfor spiller de heldige bands gratis.

Vi holdt ud til det sidste og lukkede festen derinde. Kristinna var godt selskab med hendes altid smittende gode humør. Det var en af de fedeste oplevelser jeg har haft. At så meget god musik, glade mennesker og positiv energi kan være samlet på 200 meter gade er en perle. Jeg kan anbefale det til alle der er i Tennessee eller i nærheden.

 

 

Har du ris, ros eller kommentarer til denne blog er du velkommen til at skrive en kommentar nedenfor eller lave et indlæg i gæstebogen.

Læst 1624 gange
Mere i denne kategori: « 19. maj 2014 14. maj 2014 »