Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

 

Greensburg

Distance kørt: 184 km  |  Start: Travelodge, Dodge City, KS * Slut: Travelodge, Dodge City, KS

I dag var vi i Greensburg for at se hvor langt de var kommet efter endnu et år. Som bekendt var Kai-Asle og jeg vidner til at en EF-5 tornado smadrede byen for 6 år siden, d. 4. maj 2007.

Vi har hvert år siden besøgt byen på et eller andet tidspunkt på vores chase.

På vejen ud kørte vi igennem byen Ford, hvor der er bygget flere offentlige Storm Shelters. De bestod i princippet af et par stål containere med siddepladser. 

Jeg tror ikke de ville kunne klare en EF-2+ tornado, men det ville sandsynligvis kunne beskytte de personer der søger skjul i dem mod mindre tornadoer, som jo ofte er de mest almindelige. Men det må være en uhyggelig fornemmelsen at sidde inde i det mørke rum, mens tornadoen raser udenfor og forskellige ting som projektiler rammer væggene. Larmen må være øredøvende.

Vi fik taget et foto udenfor byen ved det berømte billboard, som i år var blevet fornyet.

I Greensburg var biografen næsten færdigbygget og på trods af at byen var næsten mennesketom pga Memorial Day, så den ud til at trives.

Vi fik en guidet tur i det tornadosikrede hus, som bev bygget i 2008.  Huset er bygget af jernarmeret beton og dets runde form gør at tornadovindende vil bevæge sig omkring væggene, i stedet for at vælte dem.

Desuden er det i tråd med de strikse bygningsstandarder i det nye "Grønne Greensburg". Det betyder at huset skal være energivenligt, bygget af bæredygtige materialer, have vandsparetoiletter, LED belysning etc.

Det er også et Bed & Breakfast i huset, så man kan faktisk overnatte i det og bruge faciliteterne.

Der var en glimrende udsigt fra taget, som naturligvis også var grønt, forstået på den måde at det var beplantet med planter som både absorberer den nedbør der falder og køler taget ned når den fordamper.

Det var stort set det der skete idag. Vi har nu fået et par velfortjente fridage hvor vi har samlet kræfter til de næste 3 dages outbreak.

Tirsdag, Onsdag og torsdag tegner til at blive meget aktive

 

 

 

Har du ris, ros eller kommentarer til denne blog er du velkommen til at skrive en kommentar nedenfor eller lave et indlæg i gæstebogen

Vil du læse mere? Læs Kai-Asle Sønstabø's blog og se hans vinkel på dagens begivenheder. Klik her for at komme til hans side

Læst 1467 gange
Mere i denne kategori: « 26. maj 2013 28. maj 2013 »