Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

 

Transport dag til Dodge City

Distance kørt: 945 km  |  Start: Econolodge, Wall, SD * Slut: Travellodge, Dodge City, KS

Idag var en transportdag. Vi bevæger os ned mod Oklahoma City. Vi har måske mulighed for at få lov at se nogle af de områder i Moore der blev ramt af tornadoen d. 20/5. Vi har kontakt til en af de personer der var en del af det team fra Storm Prediction Center og National Weather Service, der var med til at lave de undersøgelser af skaderne, der førte til EF-5 ratingen.

Vi kørte fra Wall i South Dakota kl. 11. Paul og Sarah Austin, vores gode venner fra Florida var også med. De ville måske chase et setup nede i Nebraska og skulle samme vej.

Vi stoppede undervejs i Valentine, Nebraska og spiste frokost. Det blev - igen - burger og jeg fik min Big Mac nr. 10 (mindst) på denne chase.  Derudover kommer så burgere og andet fastfood fra de andre kæder. Det er altid på dette tidspunkt i chasen at jeg begynder at længes efter rugbrød, leverpostej og "rigtig" mad. Men sådan er det hvert år. I år har været ekstra slemt fordi vi har chaset et eller andet stort set hver dag, og derfor ikke har kunne spise andet end fastfood de fleste dage.

Når jeg tænker på at jeg skal køre Sjælland Rundt på cykel 14 dage efter hjemkomsten bliver jeg en anelse nervøs...

I Valentine var det åbenbart en form for rodeo. det betød at byen og MacD restauranten var smækfyldt med cowboys i jeans, støvler, flannelsskjorter og cowboyhatte.  Et hvert andet sted i verden ville det se komisk og kunstigt ud, men i de småflækker vi kommer igennem er det 100% naturligt og ser sgu også cool ud.  Jeg elsker denne del af USA...

Vi måtte desværre sige farvel til vores venner, Paul og Sarah, idet de skulle chase og vi skulle videre sydpå. Det var som altid svært at sige farvel, det havde været alt for kort en tid sammen med dem.Lidt længere sydpå passerer vi en servicestation og opdager et køretøj som vi kender, nemlig Dominator 2. Vi kører derfor ind for at hilse på Reed Timmer, som er den berømte ejer af den armerede bil. Reed Timmer er kendt fra Discovery Channels serie "Storm Chasers" som kørte i 4 sæsoner. Han genkendte straks vores streamere på bilen som reklamerer for teamet og vores hjemmesider og vinkede da vi kørte ind.  Han var som altid travt optaget af medier, groupier og tekniske problemer, men havde alligevel tid til at trykke os i hånden og få en snak om sæsonen og dagens vejr. 

Inden i lignede Dominator 2 noget der var løgn. Det kan godt være det virker, men for dælen hvor der rodede....

 

De har hyret en tekniker til at designe og fabrikere et antal quattrokoptere - dvs. helikoptere med 4 propeller. De er dels forsynet med en probe med måleinstrumenter og dels et lille minikamera. De skal både bruges under selve stormchasingen, men også til undersøgelse fra luften af områder som har været ramt af tornadoer. De var udstyret med ekstra store propeller og store motorer, hvilket gør dem mere stabile og giver større motorkraft.

Der var igså et par tourbusser fra Extreme Tornado Tours, som Reed Timmer også er en medejer af. Vores gode ven, Matt Phelps, er blevet chauffør på en af dem.  Han chaser således fra miden af april til en gang hen i juli - og får alt betalt....

Hvilket drømmejob :-)  (Chef, kan jeg få fast orlov i 3 mdr. i foråret og forsommeren ? )

 

Og så fik vi konfirmeret vores stående aftale om at vi altid kan kigge forbi hans hus i Norman hvis han er hjemme...

Derefter var det afsted videre sydpå. 1 time sener så vi denne celle poppe op øst for os, og det gippede i os for at chase den, men det ville ødelægge vores tidsplan.

Den lå 100 % isoleret og den blev både severe warned og tornado warned....

Ved 21 - tiden spiste vi middag på en steakrestaurant lige efter delstatsgrænsen til Kansas. 

Kl. ca. 00:30 var vi i Dodge City.  Vi fandt værelser på Travelodge. I morgen er det så videre ned mod Moore, med et stop i Greensburg.

 

Har du ris, ros eller kommentarer til denne blog er du velkommen til at skrive en kommentar nedenfor eller lave et indlæg i gæstebogen

Vil du læse mere? Læs Kai-Asle Sønstabø's blog og se hans vinkel på dagens begivenheder. Klik her for at komme til hans side

Læst 1291 gange
Mere i denne kategori: « 25. maj 2013 27. maj 2013 »