Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

 

Wall

Distance kørt: 618 km  |  Start: Days inn, Ogallala, NE * Slut: Econolodge, Wall, SD

Det blev endnu en lang dag på landevejen. Vores ynglingsmodel, HRRR, havde igen et par gode celler i baghånden. Den ene skulle ligge vest for Rapid City i South Dakota og ville bevæge sig østpå.

Vi spiste frokost i  South Dakota, hvor vi mødte denne hund med to farvede øjne. Den var vist herreløs og temmelig sky. Det stakkels kræ bar præg af at være behandlet  temmeligt dårligt af mennesker, efter dets manglende tillid at dømme.

Derefter mødte vi denne herre - vistnok at indiansk afstamning. Han var småberuset og nok et symbol på de oprindelige amerikaneres kedelige og tragiske skæbne. Han var dog i stand til at forklare os, at de mennesker der bliver ramt af tornadoer, er mennesker der har behandlet jorden forkert - altså gudernes vrede.

Vi kørte videre nordpå i South Dakota - op mod Interstate 90. Cellen vest for Rapid City var i god udvikling. Den bevægede sig heldigvis ikke så stærkt som forudsagt, så vi havde en god chance for at nå den.

Vi kørte gennem det ene hjørne af Badlands National Park på vej derop. Et af mine favoritsteder.

Vi fik kontakt med den et par timer senere lige omkring Ellsworth Air Force Base. Da var den et "beast" af en klassisk supercelle, med tydelig outflow zone og shelfcloud, samt nedbørsfelt og en updraft zone mod sydvest. Som taget ud af en lærerbog.

Vi fandt et sted nær basen og tog opstilling for at tage fotos, lidt nervøse for om vi kunne få problemer med at pege kamaraer og video ind på basens område. men det gik fint.

Cellen udviklede sig fint. Den ændrede sig hen i retning af en HP supercelle

 

og senere ved solnedgang blev den til en flot LP Supercelle.

Det var skønt at få set noget rigtig struktur igen.

I morgen bliver en laaaaang transportdag ned mod Oklahoma. Vi håber på at kunne komme ind i Moore området mandag, og danne os indtryk at skaderne fra tornadoen der ramte for en uge siden.

Har du ris, ros eller kommentarer til denne blog er du velkommen til at skrive en kommentar nedenfor eller lave et indlæg i gæstebogen

Vil du læse mere? Læs Kai-Asle Sønstabø's blog og se hans vinkel på dagens begivenheder. Klik her for at komme til hans side

Læst 1293 gange
Mere i denne kategori: « 24. maj 2013 26. maj 2013 »