Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

 

 

Ogallala

Distance kørt: 1032 km  |  Start: Days Inn, Abilene, TX * Slut: Days Inn, Ogallala, NE

Endnu en dag med muligheder for spredte superceller over et større område hvor det galt om at være det rette sted på rette tidspunkt.

Vores targetarea var oppe i det nordvestlige Kansas lige på grænsen til Colorado. En af vejrmodellerne forudsagde at to storme ville dannes sendt på eftermiddagen og dem satsede vi på, men holdt selvfølgeligt øjenene åbne for andre muligheder.

Vi satte først kursen mod Lamar i Colorado. Her holdt vi et kort stop og fik en smule frokost. Byen ligger ved en af hovedfærdselsårene der forbinder nord og syd Colorado, deriblandt kvægfarmene og slagterierne. Vi så en masse trucks der fragtede kødkvæg.

Hver gang man blev passeret af sådan en, bredte der sig en pikant hørm af kostald - for nu at sige det pænt.

Vi nåede vores target area lidt nordøst for Lamar ved 14 tiden om eftermiddagen.

Her ses hvad man får tiden til at gå med i den del af staten...

Selvom Colorado primært er kendt for sine sneklædte bjerge, er den østlige del flad som en pandekage.

En stor del af jernbanelinierne har for længst set deres storhedstid.

Vi kæmpede hele dagen med at holde en nogenlunde stabil internetforbindelse, men forgæves mange gange. Sjovt nok skulle vi ikke mange mil ind i Kansas før den kom igen - det må have noget med mastenettet at gøre.

Ved 15 tiden dukkede denne fætter op på himlen.

Pga kraftig blæst i højden blev den trukket meget ud. Den blev ikke rigtigt til noget (før nær solnedgang 5 timer senere...) så vi kørte lidt nordpå for at tage imod de byger som vores vejrmodel havde fordusagt skulle dannes.

Der boblede lidt småtterier op undervejs, men ikke rigtigt noget der ville noget. Denne her havde dog en rimelig sund updraft og en meget stor cirrus skærm.

Henimod solnedgang, skabte de dramatiske skyer og landskabet flotte scenerier.

Vi endte omkrig 150 km syd for North Platte, Nebraska ved 19:30 tiden.

En Low Level Jet kom ind over området, og den tilførte systemerne den energi der skulle til for at de kunne vokse yderligere.

Så skete der noget...

Bygerne, der førhen havde vist tegn på svækkelse eller stagnation, begyndte nu alle at intensiveres.

Der dukkede servere warnings op på mange af dem. Vi havde gennem et stykke tid kørt bag en celle, som nu også intensiveredes eksplosivt.

Den blev severe warned, og vi kom da også igennem områder hvor der var store hagl.  Da solen gik ned viste kort tid efter tegn på rotation. Den blev så - som den eneste storm - idag  tornadowarned...

Samtidigt var den extrem lynaktiv. Vi kom så tæt på den som vi fandt det forsvarligt. Mens lynene slog ned i nærheden kørte vi på listefødder om bag den mest aktive del af kernen for at komme tæt på det sted hvor der var rotation.

Efter hvert radarbillede, som kommer hvert 5 min. kunne vi se vores position i forhold til haglene og rotationen og køre lidt længere frem.

Vi mener vi så noget i lynglimtende, men det var meget svært at være sikker. Under alle omstændigheder forsvandt tornado varslet og stormen mistede noget af sin intensitet.

Vi fik derfor bestilt værelser i Ogallala, Nebraska, hvor vi efter en sen aftensmad på Denny's, tjekkede ind kl. 00:30.

 

Har du ris, ros eller kommentarer til denne blog er du velkommen til at skrive en kommentar nedenfor eller lave et indlæg i gæstebogen

Vil du læse mere? Læs Kai-Asle Sønstabø's blog og se hans vinkel på dagens begivenheder. Klik her for at komme til hans side

Læst 1283 gange
Mere i denne kategori: « 23. maj 2013 25. maj 2013 »