Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

 

Lubbock dustbowl

Distance kørt: 698 km  |  Start: Days Inn, Abilene, TX * Slut: Days Inn, Abilene, TX

{zhgooglemap:035}

 

SPC havde i dag udsendt MODERATE RISK for et relativt stort område nord og syd for Amarillo hvor vi havde overnattet.

Det var forudsagt at byger ville kunne dannes i hele området, og at disse byger kortvarigt kunne blive til superceller inden de ville samle sig til MCS'er (Mesoscale Convective System) - altså større klumper af tordenceller. En MCS er ikke attraktiv at chase, idet den blot er en uorganiseret klump af kraftig regn og torden. Den er ikke engang flot at se på.

En af de modeller vi kigger på viste at der ville danne sig to markante byger, en nord for Amarillo ved 15-tiden, og en anden godt syd for - næsten nede ved Lubbock - nogenlunde samtidigt.

Vors udfordring lå i, at vi var nødt til at være ved bygen før den smeltede sammen med de øvrige byger og blev til en MCS.

Vi kørte derfor 30 km øst for Amarillo og var standby. En lokal kunstner havde lavet kunst ud af nogle folkevogne.

 

Vi fik en hurtig bid mad på Subway og imens vi sad der opdagede vi en celle der var skudt op næsten nede ved Lubbock. På de næste radar scans kunne vi se at den var ved at gennemgå en eksplosiv udvikling.

Vores første indskydelse var at race efter den, men 1. lov i chasernes bog er : Hav is i maven.  Det var ikke ifølge prognoserne at den skulle skyde op der på det tidspunkt.  Envidere skulle der også ske aktivitet nord for Amarillo kort tid efter.  Vi valgte derfor lige at se tiden an.

Men de lovede celler nord for Amarillo skød ikke i vejret.  Vi blev derfor fristet af den sydlige celle og besluttede at køre efter den. Den så meget imponerende ud på det tidspunkt. Det er den store klump i øverste venstre hjørne jeg taler om.

På vej ned mod den kørte vi igennem områder med meget kraftigt outflow fra bygen.  På grund af tørken der har hærget området i lang tid, blev overfladejorden på markerne løftet op i luften og skabte en tæt støvstorm. Sigtbarheden var til tider nede på ca. 5-10 meter, hvilket gjorde kørsel ekstremt udfordrende

Efterhånden som vi nærmede os cellen, som tidligere havde været tornado warned flere gange, begyndte den at se mere og mere uorganiseret ud. Det er sket mange gange på denne stormchase, men det var alligevel frustrerende.

På trods af lejlighedsvise flotte syn af updraften og cirrus-skærmen var showet forbi for vores vedkommende. Vi vendte snuden hjemad mod Amarillo hvor vores ting stod på motelværelset.

Har du ris, ros eller kommentarer til denne blog er du velkommen til at skrive en kommentar nedenfor eller lave et indlæg i gæstebogen

Vil du læse mere? Læs Kai-Asle Sønstabø's blog og se hans vinkel på dagens begivenheder. Klik her for at komme til hans side

Læst 1465 gange
Mere i denne kategori: « 22. maj 2013 24. maj 2013 »