Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

 

3. maj 2010 - Illinois surprise

 


Rute : Memphis, TN - New Madrid, IL - Sikeston - Cairo - St. Louis, MO

Distance : 850 km

 


Da vi stod op i morges var der ikke udsigt til noget vildt vejr, udover det som lå langt mod øst. Vi havde derfor god tid til at spise morgenmad på Waffle House. Vi ville derefter køre mod nord, evt. til Iowa, for at være i position til muligt spændende vejr senere på ugen i Nebraska.

Da jeg var færdig med at pakke, tjekkede jeg lige de sidste prognoser, og sørme om SPC ikke havde udsendt Slight Risk i dele af Missouri og Illinois. Det ændrede jo situatonen fuldstændigt. Fra at være en afslappende tranport dag, blev den nu til en mulig chase dag.

Vi kørte op på I-57 mod nord, og efter en times kørsel opdagede Per de første bygter der var begyndt at poppe i Illinois. De så ganske gode ud på radar i ca. 20 min, så svækkedes de. Vi fulgte 3 grupper af byger, men de blev til ingenting når vi nåede dem. En enkelt celle, som stod langt vest for de første, så dog ud til at ville vokse mere end de andre. Efter en times tid nåede vi til den, og den var vokset ganske pænt i mellemtiden.

Vi fulgte den et stykke tid på behørig afstand, ifølge radarsoftwaren var der 3 tommers hagl i den hvilket vi dog betvivlede. Den så ganske simpelt ikke kraftig nok ud.Vi observerede den fra en indkørsel til et hus. Efter omkring 5 min. kom husets ejer ud, en gammel gut på mellem 80 og 90 år, og skulle lige høre hvad der skete. Han kunne fortælle om flere ander tornadoer han havde oplevet i området gennem tiderne.

Vi kørte videre for at holde trit med cellen og kørte til tider få hundrede meter fra nedbørsfeltet, der stod som et gardin til venstre. Vi havde dog store udfordringer med det sparsomme vejnet - det var jo ikke Kansas :-)

Til sidst lod vi nedbørsfeltet overtage os og komme foran os. På bagiden var der tydelige mammatus, så vi regnede med et flot show når solen gik ned - kort tid efter. Vi blev ikke skufffede... :-)

Ingen af tordencellerne blev til superceller, der var ingen tornaoder eller anden dramatik, men det var alligevel god "træning" til de mere spændende systermer der kommer senere. Vi fik finpudset rutinerne af en ekstra gang.

Lidt fotos fra dagen :

Foto : Per Christiansen

Foto : Per Christiansen

Foto : Kai-Asle Sønstabø

Foto : Kai-Asle Sønstabø

Foto : Kai-Asle Sønstabø

Foto : Per Christiansen

Foto : Per Christiansen

Foto : Per Christiansen

 

Se tidligere blog-indlæg her : 2010 stormchase i USA.

De fotos jeg lægger op på siden vil være vandmærkede. Hvis du ønsker en kopi uden vandmærke (evt. til mediebrug), så kontakt mig på : e-mail

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til denne blog, er du meget velkommen til at skrive en kommentar under denne artikel eller lægge en besked i min gæstebog. Jeg vil så efter bedste evne - og når tiden tillader det - forsøge at besvare dem undervejs.

Læst 1446 gange
Mere i denne kategori: « 4. maj 2010 2. maj 2010 »