Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

 

1. maj 2010 - Bristede forventninger, men et sjovt møde...

 


Rute : Newport, AR - Little Rock - Pine Bluff - West Helena, MS

Distance : 700 km

 


Der var udsendt "High Risk" fra SPC idag, som ifølge definitionen betyder at der er stor og begrundet risiko for udbredt farligt vejr over et område. Vi lå lige midt i området, og stod da også op til lidt formiddagstorden...

IMG_8202_DxO_raw

Vi fik også en glædelig overraskelse, da vi erfarede at Warmsector-teamet (minus Sarah) var på vej fra Florida. De havde kørt hele natten og forventede at være fremme sidst på eftermiddagen.

Da Newport lå en anelse for langt mod nord i forhold til bygerne som sandsynligvis ville initiere sidst på eftermiddagen i det nordvestlige Texas eller det nordlige Louisiana, besluttede vi at søge længere mod syd for at fange dem fra starten.

 

Undervejs blev der udsendt en Mesoscale Discussion (En beskrivelse af en potentiel farlig situation - en forløber for et varsel) fra SPC (Storm Prediction Center - det amerikanske uvejrs varslings center) hvori der blev skrevet, at man nok ville udsende en såkaldt PDS inden for kort tid...
Når der udsendes en PDS ryger alle chaseres arme i vejret. Ikke fordi der er risiko for fare for liv og lemmer, men fordi det så er ret sikkert til meget sikkert at der vil komme vildt vejr. Den er hjemme...

PDS'en dækkede hele den sydlige del af Arkansas, så vi lå rimeligt godt hvis vi kørte til Pine Bluff

Vi har altid et forhold til loven...

Vi havde haft seriøse problemer med vores strømforsyning i bilen, vores nyindkøbte 250W power invertere gik i fejl hele tiden. Vi skulle derfor ind og købe nye sikringer og evt. en ny 400W power inverter.
Der skulle også lige tankes, og mens vi ventede på Per som købte kaffe, rullede et meget kendt og markant køretøj ind på tankstationen. Det var "The Dominator" - Reed Timmer's udødeliggjorte armerede køretøj. Hvis nogle har set Discovery Channels afsnit af "Storm Chasers" ved de hvad jeg snakker om. Ud steg Reed Timmer og Joel Tayler themself.

Reed Timmer

IMG_8210_DxO_raw

Vi måtte dage lige over og hilse på, og da han så hvem vi var (på vores trøjer) lyste hans ansigt op i et smil og han sagde : "Hey, You're Chase Team Denmark. We see you all the time on the stream" Ingen tvivl om at han kendte os. Det skal lige forklares at Reed Timmer stiftede Tornadovideos.net som er et firma der tilbyder at streame - dvs distribuere - chaseres videobilleder live på internettet med mulighed for salg til TV-stationer m.m. Siderne har også bannerreklamer. Jo flere der ser ens stream, jo flere penge tjener man (og Reed) på det. Selvom han havde drøntravlt, gav han sig tid til at snakke med os om sit køretøj, TVN og os. Vi fik også tilbud om at "crashe" i hans hus hvis vi nogensinde er i Norman, OK hor han bor.

Foto : Kai-Asle Sønstabo

Han sagde pænt farvel og efterlod en rigtigt positivt indtryk. Han kørte med ordene : We really gotta go now, that storm near El Dorado's gonna do it...!"
Det var stort... :-)

Reed Tiimers team har egne paramedicinere med

Vi havde pludseligt også travlt, for cellerne var begyndt at skyde op rundt omkring. Cellen ved El Dorado som Reed Timmer omtalte var også den mest lovende af dem. Vi kørte derfor også sydpå. Den udviklede sig ganske pænt, men var ikke så høj. Den blev dog rimeligt hurtigt tornado warned. Vi fulgte den et stykke tid nordpå uden den dog udviklede sig specielt. Den havde dog en flot profil på raderen, der var både antydninger af krog og "flying eagle".

Forventningerne til dagen havde været høje - specielt efter det udsendte PDS - og ikke bare af os, men af alle chasere i området. De blev ikke indfriet. Der havde været omkring 7 tornadorapporter og kun mindre tornadoer. Set i bakspejlet kan det have været fordi cap'en ikke var så stærk som prognosticeret, og at stormene derfor røg i vejret for tidligt. Deraf det frustrerende stratusdække vi kørte i meget af tiden. Men sådan er det tit. Nogle gange bliver man skuffet, og andre gange bliver man glædeligt overrasket.

Tak for kommentarene og indlæg i gæstebogen. Keep 'em coming !

Dagens rute :

Se tidligere blog-indlæg her : 2010 stormchase i USA.

 

De fotos jeg lægger op på siden vil være vandmærkede. Hvis du ønsker en kopi uden vandmærke (evt. til mediebrug), så kontakt mig på : e-mail

 

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til denne blog, er du meget velkommen til at skrive en kommentar under denne artikel eller lægge en besked i min gæstebog. Jeg vil så efter bedste evne - og når tiden tillader det - forsøge at besvare dem undervejs.

Læst 1466 gange
Mere i denne kategori: « 2. maj 2010 30. april 2010 »