Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

 

Microbursts og outflow

Distance kørt: 705 km  |  Start: Super 8, Norman, OK * Slut: Travellodge, Dodge City, KS

{zhgooglemap:013}

Vi kom relativt tidlig ud af fjerene i dag, idet vi skulle køre til det vestlige Kansas, for at at have en mulighed for at se microbursts. Således tjekkede vi ud af motellet kl. 10:30 og satte kursen nordvest på. For en gangs skyld var det dejligt varmt da vi tog afsted, over 70 grader F.

Efter godt 4 timers kørsel og et enkelt stop i Woodward ankom vi til vores Target Area lige nord for Liberal i Kansas. De første celler var allerede dannet på grænsen til Colorado og på vej øst på.

Cellerne var som forudsagt high based og lynene knitrede flittigt under dem. Lejlighedsvis kunne man under cellerne se virga, og ved jordoverfladen støv der blev hvirvlet op og bredt ud i horisontal retning. Det var netop dette vi var kommet for et se : Microbursts.

 

Vi fulgte et par celler nordøstpå, indtil vi nåede Dodge City og solen gik ned. Efter solnedgang døde cellerne lige så stille ud.

Vi forventer et lignende setup i morgen. Samtidigt er der et "wind advisery" ude, altså et varsel om høje middelvindstyrker.

 

 

Har du ris, ros eller kommentarer til denne blog er du velkommen til at skrive en kommentar nedenfor eller lave et indlæg i gæstebogen

Husk at vi er live hver eftermiddag (dansk tid) mellem kl. 18 og 19 hvor du kan stille spørgsmål til os. Se mere på vores LIVE side

Læst 1492 gange
Mere i denne kategori: « 18. maj 2012 Stormchase 2012 II »