Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

 

Offday i Norman

Antal km kørt: 11 km  |  Start: La Quinta, Norman, OK * Slut: La Quinta, Norman, OK

{zhgooglemap:003}

Dagen i dag blev tilbragt i Norman, Oklahoma. Danny havde feber og var i det hele taget ret sløj, så vi forlængede vores ophold med en enkelt dag. Vi fik adressen på en læge der kunne se på Danny, og ved 12-tiden kørte vi ud for at finde klinikken. Efter lidt forvirring om adressen, fandt vi klinikken. Det viste sig dog at de kun tog patienter med amerikansk sygeforsikring, så de henviste os til en anden klinik der lå et par husnumre længere henne.Her skulle Danny udfylde 3 formularer med hans fulde sygehistorie og underskrive en erklæring om klinikkens komplette ansvarsfrasigelse i tilfælde af fejldiagnosticering og fejlbehandling. Derfter blev hans oplyst om at der godt kunne gå en times tid før det blev hans tur.

Vi andre tog derfor til en telebutik og bad dem tjekke et af vores datakort, som vi havde problemer med at aktivere. I mellemtiden var Danny blevet færdig. Han fik et par recepter og en anvisning på masser af væske og hvile...  Med den vejrudsigt der er i øjeblikket bliver det ikke noget problem :-(

Vi kørte ned i et nærliggende mall hvor der lå et apotek for at indløse recepterne. Det ville tage en ½ times tid før de var klar til udlevering, så Per, kai-Asle og jeg tog på Sonic (en drive in burgerkæde) for at stille den værste frokost sult, i mellemtiden.

Danny fik sin medicin og vi håber at han kommer på højkant snart. Desværre var han ikke frisk til at komme med på rundvisningen i National Weather Center komplekset, hvor Marc arbejder som forecaster i National Weather Service. Vi måtte køre alene derud.

Mar mødte os kort før kl. 18 lokal tid, hvor han skulle sende en vejrballon op. Det gav minder fra min egen tid som studentermedhjælper hos DMI i Jægersborg, hvor jeg selv sendte sonder op.

 

Derefter gik vi ind i selve bygningen som huser både National Weather Service og Storm Prediction Center samt en masse andre vejrrelaterede kontorer og undervisnings- og forskningsinstitutioner.

Den engelske oversættelse skule være : "understand the whole sky with the mind" - et flot og passende motto...

Ved indgangen skulle vi lige have udleveret adgangskort fra security folkene. På trods af at vi havde fået at vide at vi ikke skulle reklamere med vores danske tilhørsforhold gik det glat. Vi skulle vise noget ID, og da vi kun havde vores kørekort så var det jo ligesom afsløret. Vagten til højre havde været udstationeret i Tyskland, så vi fik efterfølgende en god snak med ham om hans oplevelser.

Derefter op til kontorene ovenpå....

 

Stormchasernes Mekka - Storm Prediction Center (SPC).  SPC udarbejder Convective Outlooks + andre produkter relevant for chasing. Med andre ord : "The Holy Grale" (indsæt selv en bombastisk fanfare....)

 

Desværre lukket land for os. Men vi måtte gerne kigge ind af ruderne....

Her er en forskningsgruppe ved at optimere forecastingmetoder og varslingsmetoder, med henblik på at forlænge det man i fagsproget kalder "lead time" - altså tiden der går fra et område er blevet varslet om en tornado, til den rent faktisk rammer. Lead time er ofte omvendt proportionalt med antallet af døde og kvæstede i et område der rammes.

Her er så kontoret Marc arbejder i. Denne afdeling har ansvaret for at forecaste det lokale vejr samt udsende varsler (Warnings) i deres ansvarsområde.

Oklahoma University har også deres meteorologi undervisning her.

Stedets café. Navnet tyder på en vis galgenhumor :-)  (husker i de flyvende køer i filmen "Twister" ?)

Her er så Dorothy som blev udødeliggjort i filmen "Twister" (det var denne tønde - fyldt med små probes lavet af bl.a. tomme coladåser - der blev placeret i tornadoens bane i slutningen af filmen...)

Alt i alt en meget spændende rundvisning. Vi sluttede aftenen af med et godt måltid Thai-mad. Skønt at prøve noget andet end burgere og steaks....

I morgen triller vi nok stille og roligt mod syd. Vejret tegner til at blive køligt og stille i en længere periode, så vi kører til Galvaston hvor temperaturene er højere. Her kan vi også nappe en dukkert i den Mexicamske golf. På den lidt længere bane kører vi længere vestpå til New Mexico og måske endda Arizona. Vi må se hvad det ender med.

Mht udstyret var det desværre endu ikke ankommet. Men vi lånte en inverter fra Marc og Sharon, så med den kan vi nok få internettet i bilen til at fungere nogenlunde. Med lidt held er der måske stream i morgen middag - lokal tid.

 

Har du ris, ros eller kommentarer til denne blog er du velkommen til at lave et indlæg i gæstebogen

Husk at vi er live hver eftermiddag (dansk tid) mellem kl. 18 og 19 hvor du kan stille spørgsmål til os. Se mere på vores LIVE side

Læst 1666 gange
Mere i denne kategori: « 8. maj 2012 6. maj 2012 »