Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

 

Bust og transport

Antal km kørt: 495 km  |  Start: Days Inn, Abilene, TX * Slut: La Quinta, Norman, OK

{zhgooglemap:004}

Dagen i dag var rimelig kedelig rent vejrmæssig. Der var godt nok slight risk i et meget langt bælte fra Mexico i sydvest til de store søer i nordøst, men de bedste værdier mht til shear (som er en vigtig faktor for dannelse af roterende storme og tornadoer) ville være i det nordøstlige Oklahoma og sydøstlige Kansas. Der var jo planen at vi skulle op til Norman i Oklahoma for at hente resten af vores udstyr, så vi var på forhånd ikke optimistiske med at nå videre. Vi håbede dog på at der ville danne sig nogle byger tæt på Norman som vi senere kunne fotografere lyn fra, men tordenguden var ikke med os. De byger der dannedes døde ud efter solnedgang.

Vi fik dog hilst på Marc og Sharon, en del af warmsector-teamet - vores venner som vi har chaset med siden 2006. Marc har netop fået en fast stilling som meteorolog ved vejrtjenesten i Norman. I samme bygning ligger SPC - Storm Prediction Center - som nærmest er et Mekka for stormchasere. Det er Storm Prediction Center som udsender de "Convective Outlooks"  som alle stormchasere kigger efter og som har den højeste viden om superceller, tornadoer og andet vildt vejr. Det er næsten umuligt at komme ind i de hellige haller efter 9/11, idet man skal sikkerhedscleares flere måneder i forvejen. Marc har dog lovet en rundvisning i vejrtjenestens lokaler.  

Marc og Sharon har for nyligt købt hus i Norman, så de er endnu ikke kommet helt på plads. Vi blev dog alligevel budt velkommen indenfor da vi ankom ved 15:30 tiden.

Desværre skulle Marc på vagt i vejrtjenesten kl. 16, men vi bød Sharon på middag, hvilket blev på Outback Steakhouse - en Australsk inspireret restaurant med bøffer som speciale.

Sharon arbejder for de sociale myndigheder og er næsten færdig med en master-uddannelse.  Vi fik en snak om forskellene i de danske og amerikanske sociale myndigheder. Det var rigtig rart at høre, at en af hovedpunkterne i Sharon's Master opgave er at foreslå en ændring henimod "den danske model". Mange unge amerikanere er ved at få øjnene op for den meget amerikanske, men samtidigt meget asociale model hvor individet ikke tillæges nogle værdi, men hvor alle er deres egen lykkes smed og må klare sig selv. En arbejdsløs amerikaner får som udgangspunkt omkring $300 i støtte om måneden og ingen sygesikring. Marc og Sharon hører til den del der håber at Obama bliver genvalgt ved næste valg.

Desværre var kun en del af vores udstyr kommet. Vi mangler stadig invertere (som giver os mulighed for at få 220 V strøm i bilen) scanner m.m. Jeg kan derfor ikke love streaming eller chat i morgen heller, idet vores router, som skal fungere som internet hotspot, jo kræver strøm.

Rent vejrmæssigt ser det desværre lidt halvtrist ud de næste dage. En koldfront svinger ned over USA fra nord og puster al fugt og varme langt ned i den mexikanske golf. Næste mulighed bliver omkring torsdag i "the Dakotas". Jeg ser egentligt frem til at komme derop igen, idet landskabet er helt unikt og smukt. Sidste gang jeg var deroppe, fik jeg en oplevelse ud over det sædvanlige : En solopgang i Badlands National Park. Jeg stod op på motellet i Wall, South Dakota lidt i 5 om morgenen og kørte som den eneste mand på jorden gennem parken og fandt et udkigssted. I knapt 4 graders varme med blå knæ i shortsene fotograferede jeg indtil jeg måtte opgive pga kulden. Se her : http://stormchaser.dk/index.php/blog/usa/2009/215-19-maj

Jeg håbet at kunne gentage dette i år hvis chancen byder sig. En naturoplevelse jeg aldrig vil glemme. Stormchasing er ikke kun det vilde vejr for mig, det er også disse helt unikke oplevelse man ellers aldrig ville få.

Der er en chance for at vores udstyr ankommer med pakkepost i morgen. Hvis det er tilfældet stikker vi nok en kurs nordover. Vi har masser af tid, så der er ingen hastværk. Der bliver nok lidt tid til lidt sightseeing undervejs.

Tak for kommentarerene i gæstebogen, det er altid rart at få lidt respons.

 

Har du ris, ros eller kommentarer til denne blog er du velkommen til at lave et indlæg i gæstebogen

Husk at vi er live hver eftermiddag (dansk tid) mellem kl. 18 og 19 hvor du kan stille spørgsmål til os. Se mere på vores LIVE side

Læst 1413 gange
Mere i denne kategori: « 7. maj 2012 5. maj 2012 »