Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

 

28. april 2010 - Vel ankommet

 


Rute : København - Dallas/Fort Worth

Distance : Omkring 10000 km

 


Per, Kai-Asle og hans kone Mette og datter Sidsel kom overraskende nok før tiden :-) og samlede mig op på vejr mod lufthavnen. Køen til check-in var nok 10 gange længere end den har været de øvrige år, måske pga at mange passagere var mødt extra tidligt op.Vi fik lige tid til en hurtig kop Starbucks, og så var det afsted ud til gaten.

Turen over Atlanten gik uden de store begivenheder - turbulensen under indflyvningen til Atlanta var ganske pæn i år og det blev en hård landing. Utroligt hvad de landingsstel skal stå model til :-)
Nogle gange går det nemt og smertefrit gennem Atlanta - men i år trak den tænder ud. Køen ved immigrationsmyndighederne var meget lang og det tog os nok omkring 45 minutter bare at komme frem til skrankerne. Jeg blev ekspederet rimeligt hurtigt igennem, men bagefter måtte jeg vente yderligere 20-25 minutter på Kai-Asle og Per. Det viste sig senere at damen foran dem i deres kø ikke havde ydfyldt nogle papirer rigtigt og det tog en krig at få hendes sag behandlet.
Nå, vi kom da igennem og næste skridt var at hente vores baggage og få det re-checked til den næste flyvning. Det foregår på den måde at man henter sine kufferter/tasker og går gennem de amerikanske toldmyndigheder og afleverer dem igen på et baggagebånd. Desværre blev min taske udtaget til en såkaldt "additional inspection", og jeg frygtede at de nu skulle splitte alle mine ting ad, men det viste sig at bare at være en extra tur gennem røntgen. Men det tog tid.
Så skulle vi igennem security til den næste flyvning. Ud med laptop fra rygsækken, op med alle tingene fra lommerne, af med skoene osv. Vi blev ikke udtaget til den berømte body-scanner.
Nå endeligt inde i transitområdet. Men nu var klokken blevet mange. Vi havde nu  kun ca. 30 minutter til vores næste flyvning. Dvs ingen øl på "stamværtshuset" denne gang. Vi tog undergrundstoget til terminal B hvor flyet afgik fra og kunne gå direkte ombord i flyet.

Et par timer efter kunne vi hente vores baggage i Dallas/Fort Worth lufthavnen og tage den gratis bus til udlejningskomplekset. Vi lejer hos et andet selskab i år. Vi havde bestilt og betalt for en Chevrolet Tahoe hjemmefra og forventede naturligtvis at den holdt og ventede på os.
Men endnu en gang blev vi skuffede over rodet hos udlejningsselskaberne. Det viste sig at de ikke havde nogen hjemme, på trods af at vi havde bestilt, betalt og fået bekræftet for 2 måneder siden. Hvis det kun skete en gang kunne det være et tilfælde, men vi har de sidste 3 år aldrig oplevet at vi har fået hvad vi har bestilt.
Vi havde på forhånd aftalt at vi ikke ville finde os i noget i år, og specielt ikke at "gå ned" i bilklasse. Så efter vi havde udtrykt vores utilfredshed og der var blevet konfereret med en leder, blev det besluttet at vi fik en gratis upgrade til en højere klasse.
Vi blev derfor de heldige lejere af en Chevrolet Suburban. En Suburban er nok en af de største og mest brutale SUV''er, når man lige ser bort fra en Hummer.

chevrolet_suburban

Vi får ikke problemer med pladsen denne gang...  Til gengæld er den tørstig :-)

Så kunne vi sætte kursen mod Days Inn, vores motel for natten.  Der lå også en pakke og ventede på os, med alle vores bestilte varer. Ren juleaften. Jeg fik et nyt batteri til min laptop, et 16 Gb UDMA kort + kortlæser til kameraer, og ikke mindst et Canon 24-70mm 2.8L objektiv. Desuden var der signalboostere, datakort, en trådløs bredbåndsrouter med indbygget hotspot, en ny scannerantenne m.m. Kai-Asle havde også bestilt en Tokina 24-70 mm til sit kamera. Så der var ren julestemning da vi pakkkede alle sagerne ud. Vi skulle dog også lige i Wal-Mart inden sengetid, samt have lidt at spise. Kl. var derfor omkring midnat US tid da jeg kunne slukke lyset. Da havde vi også været på farten i 24 timer.

Angående vejret torsdag, ser det ud som om at varslingsområdet er flyttet en smule mod nord, så vi skal muligvis køre en del længere end først antaget. Men vi tager endeligt stilling efter at have kigget på prognoserne tordag morgen.

 

 

Se tidligere blog-indlæg her : 2010 stormchase i USA.

De fotos jeg lægger oppå siden vil være vandmærkede. Hvis du ønsker en kopi uden vandmærke (evt. til mediebrug), så kontakt mig på : e-mail


Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til denne blog, er du meget velkommen til at skrive en kommentar under denne artikel eller lægge en besked i min gæstebog. Jeg vil så efter bedste evne - og når tiden tillader det - forsøge at besvare dem undervejs.

Læst 1485 gange
Mere i denne kategori: « 29. april 2010 27. april »