Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

 

27. april - En dag tilbage...

Ja, så står nedtællingsuret på timer og ikke måneder og dage... 

I morgen kl. 11:15 letter vi fra kastrup med kurs mod Atlanta, hvor vi efter et par timers ophold igen sætter os ind i en Delta maskine mod Dallas/Fort Worth. Jeg skrev tidligere om at vi ville prøve en ny rejserute (over Amsterdam), men Delta Airlines stak en kæp i hjulet på de planer ved at aflyse den afgang.

Der er stadig meget tvivl om setup'et torsdag, pga meget divergerende modeller. Af de 4-5 modeller der findes, er ikke 2 enige om hvordan det skal blive ! Der er ikke optimalt med fugtighed, men dog nok til at der kan dannes storme. Det store spørgsmål er om stormene så vil blive til isolerede superceller, eller om de vil lægge sig på linie til noget squall-line agtigt rod. Det første er langt at foretrække.
Skybasen, eller det som også kaldes LCL (Lifted Condensation Level), vil være høj, og det er ikke umiddelbart godt mht tornadodannelse. Det er dog ikke ensbetydende med at der ikke kommer nogle, men kan faktisk have den konskvens, at hvis der dannes nogle, så bliver de flottere, mere langstrakte og kontrastfylde. Altså bedre set fra en foto-synspunkt.

Med lidt held vil vejrsystemet gå lidt stå, så vi også får "glæde" af det fredag. Men herom hersker der om muligt endnu højere usikkerhed.

Du vil på disse sider kunne læse en form for dagbog. Jeg forbeholder mig dog ret til kun at lægge fotos op hvis tiden er knap. Erfaringer fra de sidste år har overbevist mig om at de lange nætter foran PC'en i færd med at lave blog, har sin pris i form af ekstrem træthed dagen efter. 

De fotos jeg lægger op vil være vandmærkede. Hvis du ønsker en kopi uden vandmærke (evt. til mediebrug), så kontakt mig på :e-mail 

Envidere vil du kunne se live (real-time) video fra vores kamera i forruden af bilen, som vil streame "når der sker noget". Desuden vil man kunne se vores position på et kort. Jeg vil forsøge at uploade korte statusbeskeder via twitter ("Breaking News") og evt. et mobilfoto fra tid til anden. Sidste skud på stammen er live lyd fra vores radio-scanner, så du kan følge med i rapporter fra politi, brandvæsen, vejr-spottere og høre warnings når de de bliver udsendt. 

Puha, det bliver mange ting - jeg håber jeg får tid til at nyde tornadoerne :-)

 

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til denne blog, er du meget velkommen til at skrive en kommentar til denne artikel eller lægge en besked i min gæstebog. Jeg vil så efter bedste evne - og når tiden tillader det - forsøge at besvare dem undervejs.

Læst 1453 gange
Mere i denne kategori: « 28. april 2010 Chase 2010 »