Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

 

Minichase


Rute : Sonora - Ozona - Barnhart - Midland - Abilene
 
Distance : 400 km.
Vejr : Finregn - senere opklaring
 


Vi vågnede op til finregn og temperaturer på lige over 20 grader. Lidt ærgeligt når vi havde sat næsen op efter lidt sol.
Morgenmaden blev indtaget på det nærliggende steak-house, idet der ikke var morgenmad på motellet (Days Inn).
Da prognoserne ikke lovede noget spændende vejr, kørte vi nordpå efter tjek-ud kl. lidt over 12.

Da Per rutinemæssigt tjekkede radaren, var det en behagelig overraskelse at se en bygelinie vest for Odessa. Jeg fandt en kurs der ville bringe os op til den kraftigste af bygerne.

Vi tankede op i Ozona, hvor vores bil igen affødte opmærksomhed og spørgsmål. De fleste er nysgerrige efter om der er vildt vejr på vej, men mange spørger også om vi virkeligt kommer fra Danmark.
På vej nordpå, passerede vi flere nedbørsområder. Der var ingen der var tilnærmelsesvis så kraftige som dem vi havde oplevet de sidste dage, men de var fotogene alligevel.På et tidspunkt lagde jeg mærke til en sær skygge under en af skyerne. Jeg ved ikke om det var en skyformation, nedbør eller røg. Vi fandt aldrig ud af det. Det er næsten umuligt at se på fotos, men jeg har prøvet at trække detaljerne frem i de to nedenstående billeder...

I byen Barnhart stoppede vi for en kort bemærkning. Barnhart er en lille prærieflække, der nok er meget typisk for de fleste af småbyerne i området. Barnhart havde sin storhedstid i 1900-tallet, da byen fungerede som knudepunkt for kvægavlerne i området som lastede kvæget på jernbanen her.


Den stensikre vej til en dødelig maveinfektion ...
De har nok ikke udfordringer med lange køer på posthuset her...

Da vi nærmede os Midland var det tydeligt at der ikke var meget saft og kraft tilbage i bygerne. Vi drejede derfor mod øst ad I-20.
Efter et kort stop hos Best Buy (et elektronik varehus - lidt a la Computer City) bookede vi værelser på Super 8, som Jesper, Kay-Asle og jeg boede på i 2006. Og gæt engang - poolen er åben. Vi tager nok en dukkert imorgen, hvor der er lovet skyfrit vejr med temperaturer op over 30 grader.
Da vi stod og hev taskerne ud af bilen kom en gut hen hidkaldt af vores magnetskilte. Han lignede allermest en gammel hippie, men var biker. Vi fik en kort snak med ham og varede på de sædvanlige spørgsmål. Det viste sig at han havde boet langt tid i Tyskland.

Efter et kort besøg i Wal-Mart købte vi take-away aftensmad og spiste på motellet til et afsnit af "Klovn". Bagefter var der dømt vaskedag, der var heller ikke meget rent tøj tilbage.

Prognoserne er støvsuget for vildt vejr de næste dage, men paradoksalt vender det den dag vi skal hjem. Et lavtrykstrug kommer ind fra vest og stopper lidt op, så midtvesten vil få flere dage med vildt vejr.

Sådan er det bare. Det kan man ikke gøre noget ved.

Stormchasing is like a box of chocolates - You never know what you're gonna get....

PS : Poul ringede til aften og fortalte at han havde analyseret båndende fra 14. maj nøje.
Efter hans skøn var tornadoen der lige akkurat missede Felix, Sharon og mig kraftigere end først antaget.
Han mente bestemt at nogen havde holdt hånden over os den aften...

 

Læst 1442 gange
Mere i denne kategori: « 18. maj 2008 16. maj 2008 »