Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

 2) Der skal være swimingpool.
3) Der skal være gratis morgenmad.

Desværre holder hotellernes beskrivelser ikke altid helt vand; bl.a. er de adviserede swimingpools i de fleste tilfælde (3 ud af 4) "out of service", Den trådløse internetadgang har i 2 tilfælde været begrænset til et "business center" på hotellet, og endeligt er den lovede "complimentary continental breakfast" foruden kaffe og juice blot nogle toast, vafler og "kellogsprodukter". Men værelserne har uden undtagelse været rene og pæne uden bedbugs og andre overraskelser, så vi synes prisen på $50-$60 er rimelig.
Nå, det var et lille sidespring...
Der var afgang fra El Paso kl. lidt over 9 via I-10 West. Målet var Alburqueque og vi passerede statsgrænsen til New Mexico en lille times tid senere og highwayen blev til I-25 North.
Omkring 10 kilometer senere blev al trafik ledt ind på et checkpoint langs highway'en. Det var US Border Patrol der var på udkig efter illegale indvandrere fra Mexico. Vi blev spurgt om vi alle var amerikanske statsborgere, og da vi svarede benægtende stivnede han et øjeblik, indtil vi forklarede at vi var fra Danmark. Han ville ikke engang se pas men ledte os i stedet videre med et "Be carefull".

 


Efterhånden som formiddagen skred frem, og solen fik mere magt, udvikledes det som vi havde været på udkig efter - nemlig cb'er (cumulus nimbus), dvs. regnskyer i horisonten.
Vi kørte af highway'en op mod en bjergkam for at få bedre udsyn. På vej op passerede vi en cyklist som svedte bravt i varmen (ca. 33 grader). Da vi stak en iskold Pepsi ud af vinduet til ham, modtog han den med et "Thanks, I really appreciate this...!". Vi stoppede på toppen af bjergkammen for at tage fotos...

og han ankom 5 min senere og vi havde en lang snak med ham hvor vi svarede på de sædvanlige spørgsmål om hvor vi kommer fra, hvorfor vi er der osv. Snakken gik også om vejret og om at klimaet havde ændret sig. Ifølge cyklisten har der ikke været en ordentlig vinter i New Mexico i de sidste 15 år.

Så gik kursen igen nordpå. Vores skyer udviklede sig hele tiden og vi havde en fornemmelse om at de snart ville producere noget torden. Men vi var også kaffetørstige, så vi drejede af highwayen igen. Vi passerede floden Rio Grande (westerns, John Wayne - you know the rest...)

På en "Dairy Queen" bestilte vi 3 kopper kaffe "to go", men måtte vente på at kaffen blev brygget. I USA er kaffe noget man af nødværge kun drikker om morgenen for at blive vågen eller sent om aftenen for at holde sig vågen, og bestemt ikke nyder i løbet af dagen. Denne holdning er vi stødt på flere gange.
Kort tid efter så vi de første lyn fra vors cb'er. Der var både kraftig downdraft (nedsynkende koldluft ifm med nedbør) og faldstriber, men der manglede vind i højden for at tordencellen kunne udvikle sig yderligere. Den gik i opløsning lidt efter, men nye celler dannedes hele tiden. Vi fik dog nogle flotte fotos af skystrukturene og landskabet omkring os.

Snart var vi tæt på Alburqueque, og da vi var foran tidsplanen besluttede vi os til at køre videre mod den næste større by, Santa Fe (Behøver jeg sige noget ?? - westerns osv). Hotellet skulle dog lige bookes ved et hotspot og vi ledte også desperat efter en Starbucks - uden held.
Omkring kl. 17:30 rullede vi op foran Days Inn i Santa Fe. Vi fik vores værelser - poolen var lukket og der var ikke trådløst internet på værelserne...

Santa Fe er en arkitektonisk perle i New Mexico. Der er ingen huse over 3 etager og byggestilen er spansk inspireret. Den har en gammel bydel, som vi vil udforske i morgen formiddag.

Se videoklip fra dagen

 

Læst 1495 gange Senest ændret fredag, 27 marts 2015 09:21
Mere i denne kategori: « 18. maj 2006 20. maj 2006 »