torsdag, 24 december 2015 13:06

Jule tornadoer 23.december 2015

Skrevet af
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Dele af det sydlige USA - den såkaldte "Dixie Alley" region, blev d. 23 december i lighed med sidste år på samme tid ramt af et udbrud af tornadoer - flere af dem kraftige.

En foreløbig status på udbrudet viser at der blev observeret 22 tornadoer.

Specielt en tornado skilte sig ud, idet den var på jorden i over 2 timer og bevægede sig mere end 200 km igennem Mississippi og Tennessee. Den ramte flere byer, bl.a. Clarksdale og Holly Springs i Mississippi, og der er desværre foreløbig meldt om 6 omkomne. 

Nedenstående radarbilleder viser den voldsomme tornado mens den var over Holly Springs og var en wedge tornado. 

Memphis 2230 BRBillede viser reflekteret nedbør og man kan tydeligt se den "krog"-lignende struktur som er nedbør der roterer om tornadoen. Der er noget der kunne ligne et "øje"som man kender det fra orkaner, men det er ikke tilfældet. Det er dog ikke ualmindeligt at der er et regnfrit område i nærheden af tornadoen, og det er det man kan se

 

Memphis 2230 SRVDette radarbillede viser Storm Relative Velocity, dvs hvordan vindende fordeler sig i supercellen. De grønne nuancer er vinde der bevæger sig i mod radaren, og de røde er vinde der bevæger sig væk fra radaren. Skalaen kan ses i venstre side.

Memphis 2230 CCDette lidt specielle billede er Correlation Coefficient data, og viser kort fortalt om de ting radarstrålen rammer er ensartede i størrelse, dvs nedbør, eller om der er stor variation i form og størrelse, som ved tornado debris (bygningsdele, træer osv). Her ses et meget lokaliseret område med lav CC og dette indikerer forekomsten af en debris ball fra en tornado.

Læst 16710 gange Senest ændret fredag, 25 december 2015 21:32