Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Roswell og Amarillo

Distance kørt: 740 km  |  Start: West Texas Inn, Midland, Texas * Slut: Days Inn, Amarillo, Texas 

{zhgooglemap:068}

Uvejrssystemet vi har fulgt de sidste dage er nu rykket så langt mod øst at det ikke er muligt for os at følge det mere, hvis vi også skal tænke på de sidste steder vi ønsker at besøge. Varmen, som vi har savnet fra dag 1 var endeligt kommet. Solen bagte fra morgenstunden og om eftermiddagen kom temperaturen et godt stykke over 30 grader Celcius. Sådan som det bør være. I år har det for det meste været halvkøligt og regnfuldt. Så varmen var meget velkommen.

Vores mål for i dag var Amarillo.  Vi havde dog planlagt et lille sightseeing stop på vejen, nemlig Roswell.

Byen Roswell i det østlige New Mexico har en speciel, mystisk historie. En juni eller juli aften i 1947 fandt rancheren William Brazel rester af et eller andet på jorden. Det er beskrevet som metalfolie, kraftigt papiragtigt materiale og nogle stænger af ukendt materiale. Han tænkte ikke nærmere over det før et par uger senere, da han i byen hørte historier om at folk havde observeret flyvende tallerkener. Han tog derfor tilbage til findestedet og hentede nogle af de ting han havde fundet. Han tog tilbage til byen og kontaktede myndighederne og så rullede lavinen.

Militæret finkæmmede området og tog alt med sig. Dagen efter, den 8. juli gik militæret ud med historien om at man havde fundet en flyvende tallerken i ørkenen.

Men så begyndte det for alvor at blive mystisk....

Dagen efter, den 9. juli, udsendte militæret en pressmeddelelse der modsage hvad de selv havde sagt dagen før. Nu var det en alm. vejrballon der var styrtet ned :

Marcel blev tilbageholdt og interneret. Han blev udsat for en meget grundig lægeundersøgelse, blev krydsforhørt og truet til aldrig at udtale sig om hvad han havde set. Hans hus blev ransaget og de effekter han havde fundet i ørkenen så han aldrig igen. De næste dage blev han set eskorteret af 2 vagter når han bevægede sig rundt i byen. Folk der kendte ham sagde at han så chokeret og kuet ud og han undgik øjenkontakt.

Hændelsen har givet stof til en af de største konspirationsteorier overhovedet. Nemlig at det, det amerikanske militær den aften fandt, virkeligt var et UFO - og at der var aliens i vraget. Interviews med ansatte på militærbasen, forskellige folk i byen (bl.a. bedemanden) understøtter dette hvis man tager udsagnene for gode varer. Flere mennesker hævder direkte at have været med til obduktion af 3 væsener, der beskrives som af barnestørrelse med unormalt store hoveder. Bedemanden hævder at være blevet ringet op og bedt om at skaffe 3 barnekister. 

Hvad der end skete i 1947 er historien spændende. Der er ingen tvivl om at militæret gik meget langt for at skjule et eller andet. Men om det var et UFO, et militært eksperiment eller en vejrballon må være op til hver enkelt at vurdere.

Der er lavet et helt museum for hændelsen.

Det beskriver udførligt hændelsen i kronologisk orden, har interviews, dokumenter, fotos etc.  Der er også mere generel UFO information m.m. og en replika af en stentavle fra sydamerika, med symboler som er fortolket til at være "astronauter" og "folk fra himlen".  Det kan godt anbefales at besøge museet hvis man er på de kanter.

Byen Roswell lever på myten om UFO nedstyrtningen. Alt er gennemsyret af aliens og UFO'er. Se selv gadelamperne... :-)

Efter Roswell var det så videre mod Amarillo. Vi havde håbet på en steak på Big Texan, men desværre ankom vi for sent til motellet. Da var den gratis limousineservice til restauranten stoppet. Det blev derfor til en salat på Wendy's.

 

 

Har du ris, ros eller kommentarer til denne blog er du velkommen til at skrive en kommentar nedenfor eller lave et indlæg i gæstebogen.

Læst 1641 gange
Mere i denne kategori: « 26. maj 2014 28. maj 2014 »