Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Cap Bust

Distance kørt: Ca . 500 km  |  Start: Days Inn, Amarillo, Texas * Slut: West Texas Inn, Midland, Texas 

{zhgooglemap:066}

Vi oplevede et - af de heldigvis sjældne - Cap Bust i dag, hvor der stik imod forventinger og prognoser ikke sker noget som helst.

Prognoserne og SPC var for så vidt ret sikre på at der ville ske noget i det sydvestlige hjørne af Texas. Der var udsendt SLIGHT RISK

- med en lille 5% tornadorisk i en lille tunge syd for Midland/Odessa ved den mexicanske grænse op i mod San Angelo.

For at gøre en lang historie kort, så kom vi rimeligt tidligt ned i området omkring Midland og afventede under en let cumulus dækket himmel. Og ventede. Og ventede. Og ventede. Ved 17-tiden skød et par mere robuste tårne i vejret og vores forhåbninger steg - et lille stykke tid - lige indtil de fladede ud og blev trukket i stykker af vinden. Vi stod en lille time og så på dette skuffende syn igen og igen, inden vi indså nederlaget.

Moder natur havde endnu engang bevist at den ikke altid lader sig forudsige. Min teori er at cap'en (det varme lag nogle kilometer oppe i atmosfæren, der nogle gange ligger og spærrer for at bygerne kan vokse) var for stærkt. Normalt bliver den nedbrudt af solopvarmningen i løbet af dagen, men altså ikke i dag. Det er surt når det sker, men er vel egentligt også med til at gøre stormchasing en tand mere uforudsigelig og spændende.

Vi fandt et motel langs Interstate 20 i oliebyen Midland.

Midland har sit navn fra den tid hvor jernbanen mellem Dallas og El Paso blev færdig. Den var nemlig præcis midpunktet mellem de 2 byer. I dag er byen, som inklusive forstæder etc. har over 150.000 indbyggere, mest kendt for at være et af olieindustriens knudepunkter i området, hvor der er oliepumper overalt, selv i folks baghaver

Det er jo ingen hemmelighed hvad Kristinna's holdning til multinationale olieselskaber er, så der blev virkeligt skulet til symbolerne på mange af verdens problemer :-)

Days Inn var overbooked så det blev til et West Texas Inn, et godt alternativ til prisen. Vi skyllede skuffelsen ned med sangria og øl (jo - det går glimrende sammen   ........efter de første 3 glas sangria...) og en smuk solnedgang bag en supercelle laaangt inde (200 km) i New Mexico.

Husk at Kristinna også blogger på Stormzone.dk

Har du ris, ros eller kommentarer til denne blog er du velkommen til at skrive en kommentar nedenfor eller lave et indlæg i gæstebogen.

Læst 1728 gange
Mere i denne kategori: « 29. maj 2014 24. maj 2014 »