Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Blue Sky Bust !

Distance kørt: 860 km  |  Start: Days Inn, Joplin, Missouri * Slut: Days Inn, Okemah, Oklahoma

{zhgooglemap:050}

Dagens setup var temmeligt kompliceret. Der var dels et nordligt target area i det nordlige Iowa og det sydlige Minnesota, hvor der var gode chancer for tornadoer. Dels et sydligt target med chancer for superceller med srtore hagl og kraftige vindstød, men som hurtigt ville klumpe sig sammen i clusters og endeligt et target area i midten i det østlige Oklahoma, sydlige Missouri og nordlige Arkansas.

Specielt en model holdt stædigt fast i at diskrete (enlige isolerede) celler skulle dannes på grænsen mellem Missouri og Arkansas ved 14 tiden og forblive diskrete i et par timer. 

Vi satte derfor kursen mod sydøst. Det var med lidt bange anelser, idet terrænnet i dette område er særdeles dårligt chase område, pga mange bakker og skovområder. Vi ankom til Ava, en lille søvnig by i den del af Missouri der kaldes "The Ozarks" og tog bestik af situationen.

Vi erkender nederlaget i Ava.

Og ak og ve !  De sidste par modelkørsler af den højopløselige model vi kiggede på, havde nu helt afskrevet de diskrete celler. Der var dog masser af skyer, men det var alm. cumulus skyer og ikke de gode saftige cumulusnimbus vi var ude efter.

Vi besluttede os derfor for at køre mod sydvest igen, både fordi HRRR modellen nu havde en større celle i det østlige Oklahoma og fordi vi alligevel skulle mod Dallas for at hente Kristinna lørdag.  Vi endte syd for Tulsa i det nordøstlige Oklahoma........ til en skyfri himmel og temperaturer på lige over 20 grader. Intet skete på det tidspunkt hvor den store celle skulle være dannet og vi måtte derfor igen se os narret af en prognosemodel. På observationerne kunne vi se at dugpunktstemperaturen ikke var så høj som forudsagt og det kunne være en vigtig brik i forklaringen. Men ærgerligt var det.

Og hvor vil jeg meget lidt gerne chase herovre igen. Vejene gennem the Ozarks er, for at sige det mildt, udfordrende og det er næsten umuligt at komme op et sted og få overblik. Terrænnet skifter mellem bakketoppe og dale. Eneste plus - og det var en overraskelse - var at vores internet fungerede upåklageligt derovre.

På vejen tilbage hørte vi B.B. King's blues hit "The thrill is gone" på radioen,  og så var stemningen ligesom lagt an :-)

Vi kørte ned til I-40 og fulgte den ind i mod Oklahoma City. Ved byen Okemah drejede vi fra og fandt et Days Inn. Aftensmaden blev af den kedelige usunde slags.
Det er nok sidste gang på denne chase. Kristinna, som vi som bekendt henter i lufthavnen i morgen, har studeret ernærings/sundhedsledelse og er lidt af en sundhedsfreak.

Vi har derfor sat Kristinna på lidt af en opgave : Løs dilemmaet med at spise sundt, samtidigt med at stormchase - tidligere to helt uforenelige begreber. Mange har forsøgt, stort set alle har fejlet - så vi har store forventninger :-)

Det bliver i hvert fald godt at have dig som en del af teamet i de næste 3 uger, Kristinna !

 

Har du ris, ros eller kommentarer til denne blog er du velkommen til at skrive en kommentar nedenfor eller lave et indlæg i gæstebogen

 

Læst 1634 gange Senest ændret mandag, 01 juni 2015 16:30
Mere i denne kategori: « 8. maj 2014 11. maj 2014 »