Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

 

Another One Bites The DBust... !

Distance kørt: 950 km  |  Start: Days Inn, Abilene, TX * Slut: Comfort Inn, Terell, TX

Vi havde i dag også forventninger om at se lidt vildt vejr.  Prognoserne forudsagde at der på et outflow boundary fra et  MCS (Mesoscale Convective System) ville blive danne flere superceller på grænsen mellem Arkansas og Louisiana. Da vi kørte fra Abilene og startede vores 6 timers kørsel frem mod vores Target Area, var MCS'en stadig i området. 

Det var ikke klaret helt så meget op som forventet, så solopvarmingen var ikke kommet igang. Det var muligvis årsagen til at det gik som det gjorde.

Foto : Kai-Asle Sønstabø

Foto : Kai-Asle Sønstabø.

Den igangværende MCS ændrede karakter til en supercelle og blev først severe warned, senere tornado warned. Den racede sydpå med omkring 40 mph og var svær at indhente. Det var ikke helt som planlagt, men vi prøvede at have is i maven og ikke træffe uoverlagte beslutninger. Da kl. blev 18 begyndte vi at blive en smule bekymrede. Der var ikke dannet andet end nogle storme i det sydlige Arkansas, som var for langt væk. Samtidigt var supercellen, som tidligere havde været både severe- og tornado-warned nu begyndt at svækkes.  I løbet af en lille halv times tid, klaskede bygen helt sammen. Det er sket før, men den hastighed hvormed det skete overraskede os meget.

Vi besluttede derfor, holdende på en motorvejsbro at kaste håndklædet i ringen.

På vejen tilbage, kørte vi igennem et omåde som havde været ramt af supercellen 3 timer tidligere. I vejsiden lå stadig hagl, som skabte en flot hagltåge. Den skabes ved at haglene afkøler den i forvejen varme luft.

Foto : Kai-Asle Sønstabø

Har du ris, ros eller kommentarer til denne blog er du velkommen til at skrive en kommentar nedenfor eller lave et indlæg i gæstebogen

Vil du læse mere? Læs Kai-Asle Sønstabø's blog og se hans vinkel på dagens begivenheder. Klik her for at komme til hans side

 

Læst 1325 gange
Mere i denne kategori: « 15. maj 2013 17. maj 2013 »