Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

 

Galveston & Bubba's Bottles

Distance kørt: 550 km  |  Start: Days Inn, by, TX * Slut: Days Inn, Corpus Christi, TX

{zhgooglemap:006}

Dagen startede godt... Udover de sædvanlige vafler og toastbrød var der brød med kerner og omelet og bacon til morgenmad. Det lykkedes os næsten at blive mætte, hvilket absolut hører til sjældenthederne. Da jeg gik og pakkede, fik jeg øje på dette skilt - det kan man da kalde "Evakuering for Dummies" eftersom der er tale om et hotelværelse i stuetagen med kun en dør....

Vi pakkede biler.....

og fik tømt coolerne for vand og fyldt op med is....

Vi kørte mod øst, mod kysten. Vores mål var Galveston. Byens orkan historie er spændende, men dens geografiske placering har indtil nu gjort den besværlig at besøge da den ligger langt fra vores normale "jagt-område". Galveston ligger sydøst for Houston ved kysten og var i slutningen af det 19. århundrede en af USA største og vigtigste havne, primært for den enorme bomuldsindustri. Den 8. september år 1900 blev Galveston ramt af en katastrofal hurricane. Man estimerer at mellem 6000 og 8000 mennesker mistede livet, hvilket gør den til USA værste naturkatastrofe. 13. september 2008 ramte hurricane Ike som en katagori 2 orkan.

De fleste huse som ikke ligger bag de 5 meter høje mur ved strandpromenaden er bygget på piller. Alt beboelse ligger i 1. og 2. sals højde. Husene er bygget således at kun garage ligger i stueplan, og huset er designet til at en flodbølge kan skylle ind over området og underetagen uden at skade 1. og 2. sal.

Det var tydeligt at omkring 90% af alle huse var meget nye. Bemærkelsesværdigt var også, at de fleste tage, selv skråtage, havde en lille overbygning på. Jeg kan forestille mig at det er for at kunne komme ud, hvis huset mod forventning  skulle blive helt oversvømmet. Der var en historie fra Orkanen Katrina, hvor en person blev fanget på loftet, og kun undslap drukning med at slå hul i taget indefra.

Kai-Asle og jeg ville gerne have en forfriskende dukkert i havvandet, mens de to andre foretrak den airconditionerede bil. Jeg havde desværre glemt mine badeshorts på Days Inn i Dallas, så vi måtte ud at finde en butik der kunne klare det. Vi fandt en på strandpromenaden, og købte et par håndklæder også. Jeg spurgte butiksejeren om der var nogle restriktioner mht badning på stranden, og fik det svar at jeg skulle beholde bukserne på !!!!  Selvfølgelig svarede jeg, og han sagde undskyldende, at han jo havde set at vi kom fra Danmark og der badede alle jo nøgne på stranden.  Sikke nogen fordomme. Vi fik dog rettet misforståelsen og fortalt at det kun var på særlige strande at nøgenbadning var tilladt. Han så en anelse lettet ud.

Vandet var skønt, omend med en anelse for meget tang. Temperaturen var skønsmæssigt omkring 21 grader Celsius.

Efter dukkerten kørte vi videre mod syd.  SPC har et high risk ude for den allersydligste del af Texas, så vi ville gerne så langt ned som muligt, helst så langt som Corpus Christi. I byen Bay City spottede vi en Liquor store. Da vores indkøbte flaske whisky fra mellemlandingen i Amsterdam var drukket aftenen før, stoppede vi for at købe en ny.  En gut ved navn Bubba ejede butikken og var som så mange andre interesseret i hvad vi lavede og hvorfor. Vi fik en god snak med ham om det vi laver og om god whisky. En virkelig fin fyr at snakke med.

Da vi forlod butikken stak han os 4 glas til whiskyen, så vi ikke behøvede at drikke de dyre dråber fra plastickrus. Endnu et fint eksempel på Texan hospitality. Vi er udelukkende blevet behandlet pænt i Texas, både af privatpersoner og loven. Da vi kom hjem igen på hotellet i Corpus Christi , drak vi en skål for Bubba og hans kone....   Så derfor :

THIS ONE'S FOR YOU BUBBA !!!

Motellet er iøvrigt temmeligt nedslidt. Mit 1. værelse kunne ikke åbnes, og da kortet endeligt virkede, konstaterede jeg at døren ikke kunne låses. Jeg kunne sagtens lukke døren men man kunne sagtens åbne den igen uden nøglekort. Jeg gik derfor ned i receptionen og fik et nyt værelse...

Har du ris, ros eller kommentarer til denne blog er du velkommen til at lave et indlæg i gæstebogen

Husk at vi er live hver eftermiddag (dansk tid) mellem kl. 18 og 19 hvor du kan stille spørgsmål til os. Se mere på vores LIVE side

Læst 1436 gange
Mere i denne kategori: « 10. maj 2012 8. maj 2012 »