Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

 

16. maj 2010 - Bust i sydtexas - torden i the Panhandle

 


Rute : Junction - Abilene - Vernon

Distance : 560 km

 


SPC havde slight risk i det meste af det sydvetslige Texas så vi lå i det rigtige område. Vi stod sent ophvilket var velfortjent. I går aftes fejrde vi at Warmsector var kommet ud og det blev lidt sent.

Efter ckeckud kl. 11 mødtes vi på motellets P-plads. Det viste sig at et par tyske chasere, Joerg og Niels, også havde overnattet der. det var meget venlige og vi snakkede med dem en times tid, inden vi blev enige om at tage ud og spise kombineret morgenmad og frokost.

I 2007 da vi sidst sov i Junction, spiste vi frokost på "The sunshine Cafe" i centrum, og vi huskede endnu de enorme burgere med den fantastiske smag. Vi hørte de havde fået nye ejere, men vi tog alligevel chancen. Burgerne var ikke lige så store som sidst, men de smagte lige så godt. Hjemmelavede på grillen og med helt friske grøntsager. Stedet var også ligeså hyggeligt som vi huskede det, ikke så fancyt som de traditionelle brugerkæder, men mere rustikt. Og med en masse lokale som spiste frokost og talte med os.

Vi tankede op på en af de få servicestationer. Bemærk skiltet... Er det ikke godt at de sælger butiks-agtige ting i butikken :-) Og de dovne kan bare blive i bilen...

Med der her energibomber, kan man chase hele natten uden at stoppe. Det er Red Bull x 10

Bagefter fik efter anbefaling fra en af de lokale anvisninegr på at komme op på en bjergkam, hvor der var udsigt ud over Junction.

 

SPC fjernede slight risk området for den del af Texas vi befandt os i, så kun Oklahoma var dækket. På trods af næsten skyfri himmel, høje temperaturer (og hvor havde vi savnet dem) og høj luftfugtighed, skere der ikke noget. Kun smukvejrscumulus kunne det blive til.

Vi måtte derfor se freamad, og se at komme i stilling til mandag. I the Texas Panhandle, det nordøstlige område af Texas, var der udsendt Slight risk for mandag. I forbindelse med et hurtigt stop hos Wal-Mart blev vi antastet af en fyr, Steven,  med sine 3 børn. Det viste sig at han havde været i Danmark for en del år siden.

Vi fik også en hurtig aftanesmad på en italiensk fastfood kæde...

En times tid efter, opdagede vi at der allerede skete ting og sager i Lubbuck området. Et par celler med ganske pæne hagl lavede ravage. Vi trådte derfor lidt hårdede på speederen end tilladt. Uden for en af de utallige små byer holdt en af de lokale sheriffer i den modsatte retning. Da vi i bakspejlet kunne se at kan vendte om og tændte blinklyset på taget, var vi klar over at vi var blevet "nappet".  Vi kørte pænt ind til siden, og han kom op til sideruden og spurgte om vi kørte med dem foran (Warmsector). Vi svarede bekræftende og han oplyste os om at vi havde kørt 77 miles/t hvor vi kun måtte køre 65 om natten. (På mange highways kører man med differenteret hastighed om dagen og om natten, f.eks 70/65). Derefter gik han til Warmsector's bil og havde en lang snak med dem. Han gik tilbage med kørekortet, tjekkede det og lod os så køre videre med en advarsel. Puha, tæt på. Men folk er generelt flinkere i Texas. Og stormchasere har generalt et godt ry - om det var det der spillede ind her, ved jeg ikke.

Vi nåede op til cellerne omkring Crowell. Nu er Crowell jo ikke et ukendt sted for os.... Crowell var faktisk nøjagtigt det sted hvor vi sidste år fik hagl på størrelse med  tennisbolde som ødelagde vores bil. Vi var derfor meget på vagt. Både fordi de aktuelle celler ifølge radaran havde hagl på over 3 tommer, men også fordi vi lagde mærke til et skilt med teksten "DON'T MESS WITH TEXAS"  - samme skilt bemærkede vi sidste år også.

Vi havde heldigvis denne gang en større sikkerhedsmargen Vi kunne i ro og mag tage nogle lynfotos og bagefter kørte vi lige i halen på stormen til Vernon hvor vi bookede værelser på Days Inn. Ikke noget fantastisk fotogent lynshow - det meste var CC lyn - men alligevel ganske underholdende. Og vi blev ædt af myg og andet kryb mens vi stod der i mørket.

 

Se tidligere blog-indlæg her : 2010 stormchase i USA.

 

De fotos jeg lægger op på siden vil være vandmærkede. Hvis du ønsker en kopi uden vandmærke (evt. til mediebrug), så kontakt mig på : e-mail

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til denne blog, er du meget velkommen til at skrive en kommentar under denne artikel eller lægge en besked i min gæstebog. Jeg vil så efter bedste evne - og når tiden tillader det - forsøge at besvare dem undervejs.

Læst 1415 gange
Mere i denne kategori: « 17. maj 2010 15. maj 2010 »