Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)


Flot dag, men alligevel...

 


Rute : Wichita Falls - Henrietta - Decatur - Gainesville - Marietta - Sherman - Paris
Untitled-t.jpg
Distance : Ca. 500 km.
Vejr : Torden og silende regn formiddag - opklaring om eftermiddagen
 

Jeg blev igen i formiddag vækket af tordenvejr. Et passende vækkeur for en stormchaser, men aligevel lidt for tidligt. Vi havde med vilje droppet planer om at spise morgenmad på motellet, for at kunne sove lidt længere. Morgenmaden serveres mellem 6 og 9 om morgenen.

Vi tjekkede ud fra Super 8 ved 11-tiden, og kørte over til det nærliggende Econo Lodge, hvor Warmsector-teamet havde indlogeret sig. De havde de sidste par dage chaset i det sydlige Texas, for langt sydpå til vi kunne mødes med dem. De kørte i en minivan og havde et par af deres venner med som netop var blevet færdige med meteorologi studiet.

Lavtrykket som havde givet midtvesten vildt vejr, var trukket længere østpå, og vores target area var således det nordøstlige Texas.

Vi kørte mod byen Henrietta og undervejs begyndte der at poppe forskelligt småtteri op. På en tankstation mødte vi Tom Dulong, en meteorolog fra NOAA (National Oceanographic and Atmospheric Administration, altså det nationale forskningscenter for alt vedr. himmel og hav...).
Warmsector havde mødt ved den årlige stormchaser convention i Denver og de havde aftalt at chase sammen en dag.

En celle ved Ardmore så specielt lovende ud og vi satte kursen. Undervejs kaldte Tom op på walkien og proklamerede at han nu havde haft tid til at analysere vejrsituationen og at setuppet skulle klassificeres som et klassisk "Cold-core" setup. Denne analyse havde han foretaget mens han kørte.. :-)

Vi kørte rundt i området det meste af eftermiddagen og fangede flere superceller - dog uden at nogle af dem producerede nogle tornadoer. Efter mørkets frembrud forsøgte vi os med lynfotos uden den store succes. Vi overnattede i byen Paris i Texas.

Fotos er ubehandlede bortset fra lidt levels justering.

Læst 1492 gange
Mere i denne kategori: « 8. maj 2008 6. maj 2008 »