Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Vi ankommer som regel på motellet mellem kl. 18 og 21 om aftenen. Ofte har vi booket i forvejen via internettet, så selve processen med at få nøgler sker hurtgere. Der kan i nogle tilfælde godt være økonomiske fordele ved at booke på forhånd vi internettet, men ikke altid. Vores erfaring er at man kan få et udemærket værelse på en af de store kæder - Super 8, Days Inn, Comfort Inn - m.fl. for $50-$55 + skatter (omkring $5), lidt højere i weekends. Som chaser er det naturligtvis essentielt at motellet har internetadgang - helst trådløst.
Som det første sættes gearet (laptop, digital kamera og videokamera + evt. telefon) til opladning. Derefter går vi ud og spiser noget aftensmad. Det veksler lidt mellem diverse former for amerikansk fastfood og lidt mere kulinariske indslag som f.eks. Applebees. Derefter runder vi dagen af og snakker om næste dag over en øl eller en sodavand. Så er det tid til at downloade fotos fra kameraet, skrive blog eller dagbog og kontakte familien etc. via skype.
Når alt dette er overstået er klokken ofte mellem 1 og 2 om natten, og vi mødes normalt til morgenmad kl. 08. Så undskyld hvis der er nogle dage hvor min blog ikke er helt færdig til om morgenen dansk tid. Det er sket en enkelt gang, at jeg er faldet i søvn over keyboardet.

Som sagt trængte vi idag til at sove længe. Vi havde derfor aftalt med Mississippichaserne, at vi skulle mødes på deres hotel kl. 11 idag. Det betød at vi kunne vente til kl. 09 med at spise morgenmad. Som følge heraf havde jeg sat vækkeuret til kl. 07:30 fordi jeg lige ville gøre min blog fra igår helt færdig med fotos osv.
Det forholdt sig desværre således, at Jesper bankede på min dør lidt over halv ni og sagde at vi skulle afsted asap. Mississippichaserne havde fundet et setup i Missouri som så spændende ud. Jeg pakkede hurtigt mine ting, børstede tænder og gik ned. Vi røg afsted med en kop Starbucks kaffe som eneste morgenmad og kørte mod øst. Vi stoppede et par gange undervejs for at få de sidste radardata.Brian har mobildata abonnement og kan stort set hente data overalt i felten hvor der er mobilforbindelse. Dette er som jeg ser det et must, hvis man ønsker at chase effektivt herovre. Man kan til nød bruge trådløst internet på hotellers P-pladser, men når man står "in the middle of nowhere" - 20 miles fra det nærmeste motel skal man have alternativer. Brian fortalte at han betaler $60 pr. måned for ubegrænset brug - hvilket efter danske forhold er rørende billigt. Desværre er det ikke helt nemt for en "ikke-amerikaner" at tegne telefon abonnement herovre. Men det er et problem der skal løses for fremtidige danske chasere...
Udover det skal man også forberede sin egen "infrastruktur" - dvs hardware og software. Jeg tænker her på samling af internet links til modeller, radardata, synoptiske data m.m. Der findes også forskellige programmer til analyse af radardata, f.eks. "Swift", som er det program Brian benytter. Endeligt har VVK købt en GPS navigator med tilhørende PC software, som kan udlånes til fremtidige chases.
Vi kørte rundt i Missouri via hoved- og landeveje som bragte os gennem mange små typiske amerikanske småbyer. Det gik ofte meget stærk - op til 90 mph på de lange lige stræk. Vi kunne se at vi nærmede os en flot stor celle med overshooting top og en backsheared ambolt. Vores weatherradio gik pludseligt igang med en severe thunderstorm warning. Der blev meldt om "golf-ball sized hails". På den anden side af byen Columbia holdt vi ind ved et vandtårn for at hente de nyeste radardata.

Vi kunne tydeligt se cellen på radar, som var på vej direkte imod os. 

Desvære faldt cellen sammen før den nåede hen til os. Sikken en skuffelse. Vi havde kørt omring 350 miles for at nå til stormen, og så går den i opløsning praktisk taget for øjnene af os....

Det betød desværre også enden for vores broderskab med de gæve gutter fra Mississippi. De ville finde en campingplads og campe der for natten, og vi skulle jo sætte kursen mod sydvest. Vi fik sagt pænt farvel til Brian og Co. Vi vil helt sikkert tænke tilbage på de fine mennesker med glæde, for de var helt sikkert medvirkende til at vi så supercellerne igår, og de tog os under deres vinger uden betænkelighed. Jeg håber at kunne holde kontakten ved lige med dem, og hvem ved : Måske kan vi chase med dem igen en gang i fremtiden. Efter afskeden kørte vi tilbage Columbia og bookede 3 værelser hos Super 8.
Imorgen ser en lille smule spændende ud, der kan dannes byger på fronten som vi jagtede idag. Den ligger nu stationær i det sydlige Missouri....

Læst 1432 gange Senest ændret fredag, 27 marts 2015 09:24
Mere i denne kategori: « 24. maj 2006 26. maj 2006 »