Udskriv denne side
lørdag, 08 august 2015 17:19

Delta A320 nødlander i Denver pga kraftige haglskader

Skrevet af
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

En Delta Airlines Airbus 320 undervejs fra Boston til Salt Lake City var i går nødsaget til at foretage en nødlanding i Denver. Flyet blev voldsomt skadet af hagl efter at have fløjet gennem en kraftig tordenbyge.  Desuden blev en af motorene ramt af lyn.

BOS SLCFoto : Beau Sorensen (Twitter : @sorrogrande)

På billedet ses tydelige skader på flyets næse, hvor bl.a. en vigtig radar - der netop skal advare mod uvejr i flyets bane - sidder. Desuden er forruden kraftigt skadet, og på den baggrund må det have have krævet en enorm indsats af piloterne at få flyet sikkert ned på jorden igen.

Ifølge en af passagerene, Beau Sorenson, som også tog ovenstående foto faldt flyet på et tidspunkt 12000 fod i minuttet - langt mere end en normalt nedstigning - hvilket også bekræftes af Flightradar24's data :

CL3ITTDWEAA3xzW

- hvilket kunne tyde på at det er "fanget" i downdraften fra en supercelle.


Store hagl i tordenbyger er ikke usædvanlige, og derfor tildels fly normalt en rute der enten fører dem rundt om eller over tordenbyger, men i dette tilfælde blev en åbning mellem to tordenbyger lukket før flyet kunne nå at få en anden rute.

Nedenstående radarbillede er fra Nebraska samme tidspunkt hvor flyet blev ramt af uvejret :

CSQNrB3

Nedenstående link er for flynørderne til en optagelse fra kontroltårnet, hvor man bl.a. kan høre piloternes melding om "severe turbulence" og halgskader :  Omkring 7:50 begynder man at høre om Delta flyet.

http://archive-server.liveatc.net/kden/ZDV-Den-High-Aug-08-2015-0200Z.mp3


 

Læst 18222 gange